Novosti

Sve što je novo i aktualno, a vezano je za HD Učilište možete pročitati na ovoj stranici.

Sveučilišni studij sigurnosti

Sveučilišni studij sigurnosti

Metalurški fakultet u suradnji s tvrtkom HD usluge d.o.o., za trgovinu i usluge u zaštiti na radu, zaštiti od požara i zaštiti okoliša pokrenuo je u svojstvu prve ugovorno privatno javne suradnje novi studijski program pod nazivom „Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš“. Radi se o preddiplomskom sveučilišnom studiju, kakav ne postoji u Republici Hrvatskoj, a prilagođen je potrebama gospodarstva i takvi stručnjaci su traženi na tržištu rada. Osnovna svrha sveučilišnog preddiplomskog studija Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš je usklađivanje s potrebama gospodarstva i razvojem tehnologija na rješavanju kompleksnih problema iz radnog okruženja. U vrijeme brzog tehnološkog razvitka, dolazi do potencijalno i novih rizika (zdravstvenih, organizacijskih, ekoloških), a sveučilišni preddiplomski program Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš konceptiran je na način da prati promjene u gospodarstvu te educira stručnjake da identificiraju potencijalne opasnosti i rizike te pruže odgovarajuće rješenje osiguravajući bolje i sigurnije životne i radne uvjete, a time pridonosi i društvenoj odgovornosti. U Republici Hrvatskoj djeluje nekoliko visokih škola i učilišta koje obavljaju djelatnost usavršavanja i osposobljavanja stručnjaka iz područja zaštite na radu, zaštite ljudi i zaštite okoliša. Međutim, ti studiji su stručni studiji i njihovi nastavni programi nisu usklađeni s kvalifikacijama stručnjaka iz Europske unije. Potaknuti takvom problematikom odlučili smo se na uvođenje preddiplomskog sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš u nastavni kurikulum Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kako bi osigurali usuglašavanje kompetencija stručnjaka iz RH s onima iz EU Sukladno tome, program je osmišljen kako bi studenti razumijeli zahtjeve sustava zaštite na radu, zaštite okoliša i zaštite zdravlja ljudi, što podrazumijeva razumijevanje društveno – ekonomskih principa sigurnosti na radu. Trajanje preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš je 3 godine odnosno 6 semestara i ukupno se stječe 180 ECTS bodova. Po završetku preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Sigurnost, zdravlje na radu i okoliš stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik inženjer Sigurnosti, zdravlja na radu i okoliša.

Pročitaj više
Novi nastavni programi

Novi nastavni programi

U cilju modernizacije stručnih zanimanja za koja naši polaznici mogu dobiti stručno osposobljavanje i usavršavanje, sredili smo i kategorizirali sve nastavne programe koji su od danas vidljivi na jednom mjestu. Kako bi olakšali odabir, te napravili sva zanimanja dostupnim započeli smo novi internetski projekt koji na transparentan način objašnjava kako pristupiti upisima i literaturi, te što kandidati mogu očekivati nakon završenog stručnog usavršavanja.

Pročitaj više
Literatura u elektroničkom obliku

Literatura u elektroničkom obliku

Kako bi olakšali i pojednostavili proces učenja, svim našim polaznicima osigurali smo preuzimanje stručne literature u elektroničkom obliku. Za pristupaje nastavnoj literaturi dovoljno je posjedovati računalo, laptop, tablet ili mobitel te imati instaliran potpuno besplatan Adobe PDF čitač.

Pročitaj Više
Suvremena učionica

Tehnička opremljenost

U Rujnu 2015 smo uspostavili nove, tehnički superiorno opremljene učionice u našim prostorijama, Zagreb, Trg Drage Iblera 9. Na taj način smo osigurali još bolju razinu izobrazbe i, slobodno možemo reći, postavili sasvim nove standarde u ovom području.

Pročitaj Više

Imate pitanja?

+385 1 5620 589